Szybki i łatwy barszcz czerwony
Barszcz czerwony jest jedną z najbardziej lubianych tradycyjnych polskich zup. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego świąt. Bywa podawany jako samodzielne danie, ale też jako dodatek do uszek, krokietów czy pasztecików. Samodzielne przygotowanie barszczu czerwonego od podstaw bywa jednak trudnym zadaniem. Ciężko jest uzyskać odpowiedni smak, mocny aromat i odpowiednie nasycenie koloru. Osoby, które są kuchennymi amatorami mogą skorzystać z w pełni naturalnego produktu, jakim jest koncentrat barszczu czerwonego.
Do czego wykorzystać koncentrat barszczu czerwonego?
Produkt, zapakowany w estetyczny słoik o pojemności 300 ml, pięknie prezentuje się już na pierwszy rzut oka. Dzięki niemu szybko i sprawnie można przygotować barszcz czerwony, chłodnik lub zupę botwinkę we własnej kuchni. Użycie koncentratu jest proste – wystarczy dodać go do wody lub wywaru w proporcjach jeden do dziesięciu. Odpowiednio przygotowany wywar mięsny lub warzywny oczywiście wzbogaci finalny smak potrawy.
Dzięki koncentratowi barszczu czerwonego można znacznie ułatwić sobie życia. Wiele osób nie wyobraża sobie wieczerzy wigilijnej bez wazy pysznego, aromatycznego barszczu. Przygotowanie takiej uroczystej kolacji to zazwyczaj całe godziny pracy w kuchni, dlaczego by więc nie ułatwić sobie życia przez użycie koncentratu barszczu czerwonego?
Przyprawy takie jak czosnek, majeranek, bazylia, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, sól kuchenna zapewniają głębie smaku i aromatu. Dzięki nim pyszny, domowy barszcz może powstać w zaledwie kilka minut.
Dlaczego warto jeść buraki?
Burak, pomimo tego, że jest polskim tradycyjnym warzywem, często bywa niedoceniany. Dopiero od niedawna Polacy zaczynają włączać go do swoich diet. Tymczasem jego cudowne właściwości sprawiają, żę zdecydowanie powinno się spożywać go więcej.
Wystarczy wspomnieć, że jedzenie buraka oczyszcza organizm z toksyn. W dzisiejszych czasach oczyszczanie krwi i układu moczowego z zalegających tam szkodliwych substancji jest bardzo ważne. Osoby, które mają problem z metabolizmem, na pewno docenią fakt, że burak przyspiesza krążenie krwi, spalanie kalorii i wzmacnia pracę układu pokarmowego.
Burak, a co za tym idzie, koncentrat barszczu czerwonego, posiada również właściwości wzmacniające odporność. Można spożywać go częściej w okresie zwiększonych zachorowań na przeziębienie i infekcje różnego rodzaju.
Koncentrat barszczu czerwonego kupisz na sklep.vitapol.net